DSC-RX1 i RX1R

Pun format.
Male dimenzije.

Sony predstavlja prvi kompaktni digitalni aparat sa senzorom punog formata od 35 mm, kvalitetom slike koji se može meriti sa profesionalnim i praktičnim dimenzijama. Uz vanvremeni dizajn, RX1 donosi bezgranične mogućnosti.

VRHUNSKI KOMPAKTNI

RX1R profesionalni kompaktni fotoaparat sa senzorom od 35 mm

DSC-RX1 / DSC-RX1R
Slika – RX1R profesionalni kompaktni fotoaparat sa senzorom od 35 mm

RX1 (sa niskopropusnim filterom)

DSC-RX1

Cena nije dostupna

RX1R (bez niskopropusnog filtera)

DSC-RX1R

Cena nije dostupna

Izvanredne fotografije

Bilo da snimate modne fotografije, portretišete prijatelja ili ste negde između, ZEISS® objektiv i EXMOR® CMOS senzor punog formata (35 mm) od 24 megapiksela, koji odlikuju seriju RX1, garantuju da će svaka slika biti izuzetno oštra, sa glatkom gradacijom bojom i izvrsnim defokusiranjem pozadine da bi subjekat bio optimalno istaknut.

EXMOR® senzor od 35 mm i rezolucije od 24 MP

Drugi fotoaparati vas primoravaju da birate između kvaliteta slike i prenosivosti, ali RX1 vam pruža oboje. Njegov EXMOR® CMOS senzor punog formata (35 mm) od 24 megapiksela isti je kao onaj na profesionalnom modelu SLT-A99 kompanije Sony.

Profesionalni ZEISS® objektiv

Čuvena stručnost kompanije ZEISS donosi sofisticirani objektiv fiksne fokalne dužine, sa velikim maksimalnim otvorom blende F2,0, stvoren da zabeleži bilo šta – od spontanih snimaka sa ulice do prirodnjačkih fotografija.

Moćan procesor

Brzi BIONZ™ procesor slike za HD rezoluciju kompanije Sony hvata svaku nijansu scene, čak i pri brzom snimanju od 5 sličica u sekundi, a konverzijom u 14-bitni RAW format proširujete mogućnosti za kasniju obradu snimka.

Tri prednosti, jedan neverovatni paket

Kompanija Sony dizajnirala je objektiv, senzor i procesor slike sa preciznošću kakvu je teško postići na fotoaparatu sa izmenjivim objektivima. Kod fiksnog objektiva, ova tri ključna elementa savršeno idu jedan uz drugi za izvanredne rezultate.

Više svetlosti

Sofisticirani objektiv sa velikim otvorom blende (maksimalno F/2.0) koji je stvorila kompanija Carl Zeiss® istovremeno postiže i veliku osvetljenost i neobičnu kompaktnost.

Zablistajte u tami Ova koka ćorava nije

Uočite sve uz XGA OLED Tru-Finder™ i 100% vidno polje.

Profesionalna obrada

Budući da je 14-bitni RAW format izuzetno detaljan, fotograf ima mogućnost preciznog upravljanja snimkom koja je neophodna za fino podešavanje kontrasta, ekspozicije, zasićenosti, balansa bele i drugih parametara bez gubitaka.

Dodajte dodatnu opremu. I inspiraciju.

Jedan priključak, brojne mogućnosti

Poboljšajte RX1 pomoću napredne dodatne opreme koja se montira na priključak sa višestrukim interfejsom – standardni priključak unapređen inteligentnim sistemom za prenos podataka. Zahvaljujući ovom priključku, moći ćete da uživate u brojnim mogućnostima za manipulaciju podacima uz dodatke kompanije Sony, ali i da koristite široku paletu dodatne opreme drugih proizvođača.

Pogledajte priču

Pogledajte izabranu dodatnu opremu

Okreni na precizno

Prsten za podešavanje otvora blende na objektivu stavlja vam kontrolu na dohvat ruke.

Samo oštro

Strateški postavljen prsten za fokusiranje vam omogućava da u trenutku izaberete pravi režim.

Veliki i svetao

Veliki, svetao ekran izvrsno prikazuje željenu scenu u svim uslovima.

Od vizije do snimka, ekspresno

Prilagodite pet dugmadi kojom ćete aktivirati funkcije koje najčešće koristite.

Vrhunska rezolucija

Fine nijanse za fotografe suptilnog ukusa

Ostvarite veću oštrinu i maksimalnu rezoluciju senzora kada se standardni optički niskopropusni filter, koji se ugrađuje u RX1, ukloni iz modela.

RX1R, bez niskopropusnog filtera
RX1R, bez niskopropusnog filtera
RX1, sa optičkim niskopropusnim filterom
RX1, sa optičkim niskopropusnim filterom
Muzika dodirom
RX1R

RX1R sadrži iste napredne funkcije i tehnologiju kao i RX1, ali ne sadrži niskopropusni filtar. To vam omogućava da iskoristite izuzetno visoku rezoluciju i oštrinu kojom se odlikuje ovaj fotoaparat.

Slobodne melodije
RX1

Zahvaljujući ugrađenom optičkom niskopropusnom filteru (filteru za umekšavanje), RX1 uvek pravi jednako oštre slike tako što automatski maksimalno smanjuje zakrivljenja i nepravilnosti u bojama.

Imaging Edge™ Remote, Viewer i Edit
Imaging Edge™ Viewer i Edit

Bolje fotografije uz Imaging Edge aplikacije za računar. Koristite „Viewer“ za brz pregled, ocenjivanje i biranje fotografija iz velikih biblioteka i „Edit“ za razvijanje RAW podataka u kvalitetne fotografije za isporuku. Iskoristite Sony RAW datoteke i efikasnije upravljajte produkcijama.

Capture One
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je besplatan nagrađivani softver za uređivanje koji pruža RAW razvoj, lako upravljanje i alatke za uređivanje. Može se kupiti Capture One Pro (za Sony), sa još alata za uređivanje i mogućnošću snimanja sa povezanim računarom. 

iMovie
Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom Final Cut Pro X i iMovie.

Specifikacije i funkcije

  • EXMOR® CMOS senzor punog formata od 24,3 megapiksela

  • ZEISS 35 mm f2,0 Sonnar T* objektiv

  • Potpuno ručna kontrola za kreativno fotografisanje

  • SteadyShot smanjuje zamućenje čak i pri slabom osvetljenju

  • HD mogućnosti za prelepe video zapise

Tip senzora
EXMOR® CMOS senzor punog formata (35 mm) (35,8 mm x 23,9 mm), sa odnosom širine i visine 3:2
Broj piksela (efektivno)
Pribl. 24,3 MP
Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini

Recenzije i nagrade

Šta kažu stručnjaci