HX95

Moćan zum i napredne funkcije

Uprkos njegovoj superkompaktnoj veličini, uz HX95 bićete spremni za sve fotografske situacije i uživaćete u slikama visokog kvaliteta. Funkcije obuhvataju zum od 24–720 mm, 4K video, brz i precizan AF i OLED elektronsko tražilo sa visokim kontrastom.

KOMPAKTNI

Kompaktni fotoaparat HX95 sa zumom od 24–720 mm

DSC-HX95
Slika – Kompaktni fotoaparat HX95 sa zumom od 24–720 mm
Sve najosnovnije na vašem dlanu

Sa ZEISS ® zum objektivom od 24–720 mm i snimanjem 4K video zapisa

Najmanji fotoaparat na svetu sa zumom od 24–720 mm, HX95 uvek prati akciju. Sa ZEISS® Vario-Sonnar T* objektivom od 24–720 mm i vrhunskim funkcijama kao što su brzi inteligentni AF i brz Eye AF, pruža izuzetne performanse sa svim postavkama.

Impresivan raspon zuma
Impresivan raspon zuma
Jasne i prelepe slike
Jasne i prelepe slike
Brze performanse automatskog fokusa
Brze performanse automatskog fokusa
Raznovrsnost
Raznovrsnost
Impresivan raspon zuma
Najmanji kompaktni fotoaparat na svetu
sa zumom od 24–720 mm

Sa ZEISS® Vario-Sonnar T* objektivom sa velikim uvećanjem

Uprkos kompaktnoj veličini, fotoaparat donosi širok raspon zuma, od širokougaonog od 24 mm do 720 mm telefoto, a uz Clear Image Zoom objekat može da se uveća uz efektivno očuvanje visoke rezolucije do 1440 mm.

Optical SteadyShot za slike visokog kvaliteta

[1] SteadyShot ISKLJ. [2] SteadyShot UKLJ.

Optical SteadyShotTM za slike visokog kvaliteta

Sofisticirani algoritmi modela HX95 i visoke performanse žiroskopskog senzora zajedno kompenzuju podrhtavanje fotoaparata. To omogućava znatno smanjenje podrhtavanja čak i pri snimanju iz ruke pri velikim uvećanjima zuma.

Zoom Assist za lako kadriranje pokretnih objekata

Zoom Assist omogućava brzo i lako kadriranje pokretnih objekata u telefoto opsegu. Dodelite ovoj funkciji prilagođeno dugme i, nakon pritiska, fotoaparat će privremeno odzumirati kako biste mogli da pronađete objekat i brzo ponovo kadrirate snimak.

Zoom Assist za lako kadriranje pokretnih objekata
Jasne i prelepe slike
4K video visoke rezolucije i visokokvalitetne fotografije

Napredna tehnologija snimanja pruža vrhunski kvalitet slike i u video zapisima i na fotografijama. Od portreta prirodnog izgleda do živopisnih slika čak i u uslovima slabog svetla, dobićete prelepe slike prilagođene uslovima snimanja.

Prelepo predstavljene fine teksture
Prelepo predstavljene fine teksture

Napredna tehnologija obrade slika omogućava slike visoke rezolucije sa malo šuma

Exmor RTM CMOS senzor sa pozadinskim osvetljenjem, sa efektivnom rezolucijom od 18,2 megapiksela i naprednim sistemom za obrađivanje slika BIONZ XTM zajedno umanjuju šum pri visokim ISO postavkama, na primer ISO6400 (prošireno). Fine teksture se precizno reprodukuju i mogući su prelepi snimci čak i loše osvetljenih scena. I reprodukcija boja je unapređena, posebno za tonove ljudske kože.

Snimanje 4K video zapisa hvata fine detalje

4K video (QFHD: 3840 x 2160) uz očitavanje pune rezolucije, bez spajanja piksela

Fotoaparat snima oko 1,6 puta više informacija nego što je potrebno za izlaz 4K video zapisa, što pruža izuzetnu rezoluciju sa manjom količinom moarea i nazubljenosti. Video zapisi precizno reprodukuju i teksture i fine detalje u meri koja nije moguća uz full HD.

Za gledanje ovog videa morate da prihvatite Youtube kolačiće

Pristupite svojim preferencama ispod i u delu „Funkcionalni” uključite Youtube kolačiće.

Brze performanse automatskog fokusa
Snimajte posebne trenutke onda kad se dogode

Brzi AF i uzastopno snimanje 10 kadrova u sekundi (maks.) pomažu vam da pratite brze pokretne objekte i lakše pravite važne snimke akcije. 

Brz inteligentni AF sa odzivom od 0,09 sekundi
Brz inteligentni AF sa odzivom od 0,09 sekundi

Algoritam za prostornu detekciju objekata i brz mehanizam objektiva koje HX95 ima omogućavaju vam da snimite čak i dinamične trenutke. Algoritam predviđa tačku fokusa, a zatim, kad je dugme okidača pritisnuto napola, AF brzo fokusira objekat.

Eye AF za savršene snimke portreta
Eye AF za savršene snimke portreta

Funkcija Eye AF automatski otkriva oči glavnih objekata i fokusira se na njih. To dobro funkcioniše čak i u teškim uslovima, na primer kad objekat gleda nadole ili kad je lice osvetljeno otpozadi ili slabo osvetljeno.

Brzo rafalno fotografisanje do 10 kadrova u sekundi
Brzo rafalno fotografisanje do 10 kadrova u sekundi

Rafalno snimajte slike za do 155 kadrova

Kada pratite brzu akciju značiće vam impresivne sposobnosti fotoaparata za uzastopno snimanje. Uzastopni snimci takođe se mogu prikazati, izbrisati i zaštititi u grupama.

Raznovrsnost
Praktične funkcije za lakše snimanje

U kompaktno kućište fotoaparata inkorporisane su brojne korisne funkcije, dizajnirane da snimanje učine lakšim i udobnijim. 

LCD ekran sa nagibom od 180° za lakše autoportrete
LCD ekran sa nagibom od 180° za lakše autoportrete

Extrafine LCD ekran od 3,0 inča sa rezolucijom od 922k tačaka može da se okreće nagore za oko 180°, tako da možete brzo da proverite kompoziciju autoportreta ili fotografija sa prijateljima za uspomenu.

Lako bežično deljenje uz aplikaciju Imaging Edge Mobile
Lako bežično deljenje uz aplikaciju Imaging Edge Mobile

Možete daljinski da kontrolišete zatvarač fotoaparata, zum i druge operacije sa pametnog telefona ili tablet uređaja, kao i da bežično prebacujete fotografije i video zapise. Koristeći Bluetooth® vezu sa pametnim telefonom, čak možete i automatski da geografski označite slike lokacijom gde su snimljene.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam olakšava korišćenje aparata kompanije Sony kao kvalitetne Web kamere, sa širokom kompatibilnošću, za impresivno strimovanje uživo i konferencije.

Specifikacije i funkcije

Najmanji kompaktni fotoaparat na svetu sa zumom od 24–720 mm, HX95 se lako nosi. Ima mogućnost snimanja 4K video zapisa, brzi inteligentni AF, Eye AF i Optical SteadyShotTM, kao i OLED Tru-FinderTM visokog kontrasta i ekran koji se naginje za 180° i povećava upotrebljivost.
  • Zum objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* 24–720 mm

  • Snimanje 4K video zapisa sa očitavanjem pune rezolucije

  • Veoma precizni brzi inteligentni AF i Eye AF

  • OLED Tru-Finder tražilo na uvlačenje za jasniji prikaz i bolje rukovanje

  • LCD ekran sa mogućnošću nagiba od 180° za lako kadriranje autoportreta

Tip senzora
EXMOR R® CMOS senzor od 1/2,3" (7,82 mm)
Broj piksela (efektivno)
Približno 18,2 megapiksela
ISO osetljivost (fotografije)(preporučeni indeks ekspozicije)
Automatski (ISO 80–3200, mogućnost izbora uz gornje/donje ograničenje), 80/100/200/400/800/1600/3200 (mogućnost proširenja do ISO6400), Smanjenje šuma sa podrškom za više kadrova: automatski (ISO 80–3200, isto kao izabrani opseg u automatskom režimu), 100/200/400/800/1600/3200/6400/12800
ISO osetljivost (video zapisi)
Automatski (ISO 80–3200, mogućnost izbora uz gornje/donje ograničenje), 80/100/200/400/800/1600/3200 (mogućnost proširenja do ISO6400)

Šta je u pakovanju

Punjiva baterija NP-BX1, adapter za naizmeničnu struju, mikro USB kabl, traka za nošenje oko ručnog zgloba, priručnik sa uputstvima

Kompanija Sony posvećena je ne samo pružanju proizvoda, usluga i sadržaja koji donose uzbudljive doživljaje, već i nastojanju da potpuno ukine uticaj na životnu sredinu u svim poslovnim aktivnostima Saznajte više o odnosu kompanije Sony prema životnoj sredini