Jasna vizija za životnu sredinu

Objektivi kompanije Sony čuveni su po svojim performansama – omogućavaju vam da sigurno snimite svaki trenutak. Ali, zaista jedinstvenim ih čini inovativnost koja odražava našu brigu o životnoj sredini.

Briga za životnu sredinu i očuvanje resursa kompanije Sony

Pored toga što pravi dobre proizvode, Sony i dalje nastoji da ukine uticaj na životnu sredinu tokom rada na proizvodima i obavljanja poslovnih aktivnosti, u skladu sa planom „Put do nule“. Osim nebrojenih pogodnosti koje korisnici dobijaju od laganijih i jednostavnijih proizvoda, naša bezgranična inovativnost podržava cilj čitave kompanije da minimalizuje potrošnju energije i sirovih materijala i, naročito, stvaranje otpada.

Funkcionalnost, lepota i životna sredina. 

Ukupna težina objektiva FE 600 mm F4 GM OSS preko 10% je manja u odnosu na objektiv 500 mm F4 G SSM.   

[1] 500 mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Projektovan tako da smanji količinu otpada

Revizija komponenata kućišta

Revizijom strukture i optimizacijom oblika kućišta došli smo do dizajna koji minimalizuje upotrebu resursa, što doprinosi planu „Put do nule“. Tragamo i za načinima da dodatno umanjimo upotrebu sirovih materijala.

Manja upotreba nekorišćene plastike

Upotreba nekorišćene (nereciklirane) plastike smanjena je za oko 34% u odnosu na prethodne izmenjive objektive.

Slika služi samo kao ilustracija.

Izuzetno efikasna struktura objektiva

Znatno smanjenje težine bez gubitka kvaliteta postigli smo zahvaljujući neprevaziđenoj preciznosti jedinstvenih XA (izuzetno asferičnih) elemenata kompanije Sony, kao i upotrebi laganog fluorita umesto optičkog stakla.

Slika objektiva 500 mm F4 G SSM
500 mm F4 G SSM

[1] ED staklo (staklo izuzetno male disperzije)

Slika objektiva FE 600 mm F4 GM OSS
FE 600 mm F4 GM OSS

[1] Objektiv od fluorita [2] Izuzetno asferični objektiv (XA objektiv) [3] ED staklo (staklo izuzetno male disperzije)

Performanse za profesionalce

Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu slike koji pružaju objektivi kompanije Sony, možete da snimite mnoštvo jedinstvenih i zadivljujućih izraza lica i trenutaka. Pronađite neograničenu kreativnost u opsegu, dimenziji i dubini koje može da vam pruži samo ultratelefoto objektiv. 

Slika uz poruku „Otkriće za profesionalne fotografe“
Otkriće za profesionalne fotografe

Fotografi koji koriste supertelefoto objektive velikog otvora blende znatno će se manje zamarati usled upotrebe legure magnezijuma. Zahvaljujući smanjenju ukupne težine i njenoj boljoj distribuciji, uvek ćete biti spremni za savršen snimak.

slika uz poruku „Visokokvalitetni asferični XA elementi objektiva“
Visokokvalitetni asferični XA elementi objektiva

Sony XA (izuzetno asferični) elementi objektiva prave se jedinstvenim procesom koji daje neprevaziđenu površinsku preciznost, kao i zadivljujuću rezoluciju. Dobija se gladak bokeh efekat koji ih čini idealnim za predivne ultratelefoto snimke.

Vrhunska inovativnost uz brigu o životnoj sredini

Šuhej Kaneko

Menadžer projekta za FE 400 mm F2,8 GM OSS/FE 600 mm F4,0 GM OSS

Slika Šuheja Kanekoa

Posetio sam veliki broj lokacija za snimanje tokom procesa razvoja i težim tome da postignem visoke performanse pri snimanju, lako kadriranje radi praćenja objekta, kao i smanjenje težine radi prenosivosti, kako bi se tokom pokreta objekata udaljenih od fotografa snimio onaj najbolji trenutak.

Pored novog optičkog dizajna i smanjenja težine koje pruža primena lagane legure magnezijuma, istovremeno smo se pozabavili brigom o životnoj sredini putem smanjene upotrebe resursa, uključujući elemente objektiva i nekorišćenu plastiku.

Najsavremenija tehnologija kompanije Sony takođe je povezana sa našom brigom o životnoj sredini, pa bih, kao inženjer, želeo da kažem ljudima da oni moćni kreativni radovi koje su nam slali fotografi iz čitavog sveta pokazuju našu brigu o životnoj sredini kroz dizajn izmenjivih objektiva.

Pogledajte još proizvoda kompanije Sony sa ekološki prihvatljivim funkcijama
Slika: Imamo mnogo dobrih ideja
Slojevi sjajnih ideja

Sony je napravio slojeviti CMOS senzor slike punog formata sa unutrašnjom memorijom za model α9 visokih performansi. Rezultat je manji i lakši profesionalni fotoaparat sa manje resursa .

Slika proizvoda
Održivost zvuči odlično

U sklopu svojih programa Put do nule i Ekološki prihvatljivo postupanje 2025, Sony nastoji da za 10% smanji količinu nove plastike koja se koristi po proizvodu (isključujući ambalažu) u poređenju sa fiskalnom godinom 2018. Tokom više od 10 godina bavljenja zvukom, unapređivali smo performanse recikliranih materijala i njihovo korišćenje za svoj dizajn.

Slika za aibo
aibo

Nastala je revolucionarna, nova ambalaža. aibo stiže čvrsto uvijen i zaštićen od oštećenja u filcanoj ambalaži napravljenoj od 50% recikliranih PET (polietilen-tereftalat) plastičnih flaša.