Prvi televizor s kognitivnom inteligencijom

Potpuno prepuštanje doživljaju koji vas uzbuđuje, pokreće i podseća na svet oko nas. To je bio cilj razvoja televizora BRAVIA XR™, koji koriste novi Cognitive Processor XR™, osmišljen da to dočara na način na koji razmišljamo i reagujemo.

Šta je to kognitivna inteligencija?

Način na koji percipiramo svet zasniva se na informacijama koje oči i uši istovremeno šalju mozgu. Konvencionalan AI može samo pojedinačno da detektuje i analizira elemente poput boje, kontrasta i detalja. Cognitive Processor XR može da analizira sve elemente odjednom, kao što to radi naš mozak.

Analizira se na stotine informacija, isto kao što to radi naš mozak

Da bi stvorio ovaj osećaj realističnosti, Cognitive Processor XR deli ekran na više stotina zona i prepoznaje pojedinačne predmete u njima bolje nego ikada ranije. Pored toga, u sekundi može unakrsno da analizira oko nekoliko stotina hiljada različitih elemenata koji sačinjavaju sliku, isto kao i naš mozak.

Slike koje se podudaraju s načinom na koji naše oči vide svet 
Slika pauna na podeljenom ekranu na kojoj se vidi kako se boja, kontrast, jasnoća i pokret prilagođavaju radi balansa
Svaki element je u harmoniji i pruža realističnu sliku

Za razliku od klasičnih televizora, na kojima se svi elementi slike prilagođavaju na isti nivo, televizori BRAVIA XR uz unakrsnu analizu svaki element prilagođavaju najboljem konačnom ishodu, pa je sve u harmoniji i izgleda potpuno prirodno.

Slika žene u vozu na kojoj se ističu poboljšanja fokusa koje pruža BRAVIA XR
Fokusiranje na isti način kao što se fokusiraju naše oči

Televizori BRAVIA XR funkcionišu na isti način kao oči – prepoznaju glavnu tačku fokusa u prizoru i poboljšavaju svaki detalj na objektu tako da se ističe uz prirodni osećaj dubine, baš kao u stvarnom svetu. 

Realističnija, imerzivnija zvučna slika, baš kao u stvarnom životu
Televizor prikazuje ženu koja peva, pri čemu zvučni talasi izlaze iz mikrofona na ekranu
Zvuk pozicioniran tako da vas uvlači u akciju

Zahvaljujući naprednoj obradi zvuka koja oponaša ljudsko uho tako što utvrđuje odakle zvuk dolazi i smešta ga na odgovarajuće mesto na ekranu, televizori BRAVIA XR stavljaju vas u središte svakog prizora.

Žena gleda televiziju na kauču u dnevnoj sobi, uz zvučne talase koji dolaze iz virtuelnih zvučnika iznad, iza i ispred nje
Virtuelni zvučni doživljaj sa dodatnim dimenzijama 

Televizori BRAVIA XR proizvode zvuk koji se širi vodoravno i uspravno i pružaju stvarni višedimenzionalni doživljaj. Analiziraju i poboljšavaju zvuk na 5.1.2-kanalni okružujući zvuk i stvaraju stvarno 3D zvučno okruženje. 

Pružamo vam više uzbuđenja i emocije putem ekrana

Kakav osećaj pruža realnost? Odgovor žele da pruže BRAVIA XR televizori pomoću kognitivne inteligencije. Razume kako vide naše oči i kako čuju naše uši, pa sliku na ekranu predstavlja iz ljudskog ugla i pruža doživljaj koji je bliži stvarnom svetu i udubljuje vas u svaku scenu.

Upoznajte se sa filozofijom iza tehnologije BRAVIA XR 

Poslušajte šta je inženjerski tim novih BRAVIA XR televizora rekao o tome šta ih je motivisalo da naprave potpuno nov tip procesora za televizore.

Otkrijte šta je inspirisalo dizajn televizora BRAVIA XR

Poslušajte šta je kreativni tim koji je osmislio dizajn televizora BRAVIA XR rekao o minimalističkom konceptu, sa izuzetno uskim maskama i dizajnom sa jednom pločom koji pruža zaista realističan doživljaj kod kuće.

Pogledajte predstavljanje novog televizora BRAVIA XR

Saznajte više o filozofiji iza televizora BRAVIA XR koji ima Cognitive Processor XR i o tome kako poboljšava sliku i zvuk pružajući najrealističniji doživljaj do sada. Pogledajte intervjue sa našim partnerima za BRAVIA CORE i Google TV o njihovom učešću u ovim funkcijama.

Pogledajte demonstraciju BRAVIA XR televizora

Otkrijte tehnologiju iza naše linije BRAVIA XR i saznajte više o svim poboljšanjima slike, zvuka i pametnih funkcija po kojima se ovi televizori izdvajaju.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.