Prvi televizor s kognitivnom inteligencijom

Potpuno prepuštanje doživljaju koji vas uzbuđuje, pokreće i podseća na svet oko nas. To je bio cilj razvoja televizora BRAVIA XR™, koji koriste novi Cognitive Processor XR™, osmišljen da to dočara na način na koji razmišljamo i reagujemo.

Pružamo vam više uzbuđenja i emocije putem ekrana

Kakav osećaj pruža realnost? Odgovor žele da pruže BRAVIA XR televizori pomoću kognitivne inteligencije. Razume kako vide naše oči i kako čuju naše uši, pa sliku na ekranu predstavlja iz ljudskog ugla i pruža doživljaj koji je bliži stvarnom svetu i udubljuje vas u svaku scenu.

Šta je to kognitivna inteligencija?

Način na koji percipiramo svet zasniva se na informacijama koje oči i uši istovremeno šalju mozgu. Konvencionalan AI može samo pojedinačno da detektuje i analizira elemente poput boje, kontrasta i detalja. Cognitive Processor XR može da analizira sve elemente odjednom, kao što to radi naš mozak.

Analizira se na stotine informacija, isto kao što to radi naš mozak

Da bi stvorio ovaj osećaj realističnosti, Cognitive Processor XR deli ekran na više stotina zona i prepoznaje pojedinačne predmete u njima bolje nego ikada ranije. Pored toga, u sekundi može unakrsno da analizira oko nekoliko stotina hiljada različitih elemenata koji sačinjavaju sliku, isto kao i naš mozak.

Slike koje se podudaraju s načinom na koji naše oči vide svet
Slika pauna na podeljenom ekranu na kojoj se vidi kako se boja, kontrast, jasnoća i pokret prilagođavaju radi balansa
Svaki element je u harmoniji i pruža realističnu sliku

Kada se različiti elementi koji čine televizijsku sliku posmatraju pojedinačno i kada se svi oni podese tako da su na istom nivou, rezultati mogu da izgledaju veštački i da narušavaju doživljaj. Uz unakrsnu analizu, svaki element se prilagođava tako da pruža najbolji ishod, uz međusobnu povezanost, tako da je sve u harmoniji i izgleda potpuno prirodno.

Fokusiranje na isti način kao što se fokusiraju naše oči

Kada ugledamo nešto u stvarnom životu, naše oči se ne fokusiraju na sve odjednom, već samo na predmet koji tada želimo da vidimo. BRAVIA XR televizori rade na isti način jer otkrivaju glavnu tačku fokusa u sceni i poboljšavaju svaki detalj predmeta kako bi se isticao prirodnim osećajem dubine, isto kao u stvarnom svetu.

Slika žene u vozu na kojoj se ističu poboljšanja fokusa koje pruža BRAVIA XR
Realističnija, imerzivnija zvučna slika, baš kao u stvarnom životu
Televizor prikazuje ženu koja peva, pri čemu zvučni talasi izlaze iz mikrofona na ekranu
Zvuk pozicioniran tako da vas uvlači u akciju

Naše uši zadivljujuće dobro registruju iz kog dela višedimenzionalnog prostora oko nas dolaze određeni zvukovi. Zato ponekad imamo utisak da zvuk ne odgovara slici ako koristimo televizor sa zvučnicima koji su sa strane ili oko okvira. BRAVIA XR televizori koriste napredno obrađivanje zvuka koje može da otkrije položaj zvuka na ekranu i postavi ga na odgovarajuće mesto. Zbog toga stičete utisak kao da ste u središtu scene.

Virtuelni zvučni doživljaj sa dodatnim dimenzijama 

Standardni zvuk sa televizora u prostoriju dolazi horizontalno, a BRAVIA XR televizori šalju zvuk u svim pravcima, kao u stvarnom životu. Šta god da gledate, oni analiziraju i pretvaraju zvuk u 5.1.2-kanalni okružujući zvuk, pružajući višedimenzionalni doživljaj. Zvuk nije pozicioniran samo horizontalno, već i vertikalno, pa se stvara prava 3D zvučna slika.

Žena gleda televiziju na kauču u dnevnoj sobi, uz zvučne talase koji dolaze iz virtuelnih zvučnika iznad, iza i ispred nje
Upoznajte se sa filozofijom iza tehnologije BRAVIA XR 

Poslušajte šta je inženjerski tim novih BRAVIA XR televizora rekao o tome šta ih je motivisalo da naprave potpuno nov tip procesora za televizore.

Otkrijte šta je inspirisalo dizajn televizora BRAVIA XR

Poslušajte šta je kreativni tim koji je osmislio dizajn televizora BRAVIA XR rekao o minimalističkom konceptu, sa izuzetno uskim maskama i dizajnom sa jednom pločom koji pruža zaista realističan doživljaj kod kuće.

Pogledajte predstavljanje novog televizora BRAVIA XR

Saznajte više o filozofiji iza televizora BRAVIA XR koji ima Cognitive Processor XR i o tome kako poboljšava sliku i zvuk pružajući najrealističniji doživljaj do sada. Pogledajte intervjue sa našim partnerima za BRAVIA CORE i Google TV o njihovom učešću u ovim funkcijama.

Pogledajte demonstraciju BRAVIA XR televizora

Otkrijte tehnologiju iza naše linije BRAVIA XR i saznajte više o svim poboljšanjima slike, zvuka i pametnih funkcija po kojima se ovi televizori izdvajaju.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.