Kućna zabava na televizoru velikog ekrana

Ako želite imerzivniju zabavu, razmislite o TV-u sa velikim ekranom. Približićete se realističnom doživljaju više nego ikada ranije uz zadivljujuću dubinu i detalje, kao u bioskopu ili na stadionu. A uz najnoviju inovativnu tehnologiju i dizajn, naši veliki televizori odlično se uklapaju i u najmanji životni prostor.

Evo zašto vam je potreban veliki ekran

Osetite filmsku čaroliju i uzbuđenje prenosa sportskih događaja kod kuće. Veći ekrani donose veće slike koje omogućavaju istinski imerzivan doživljaj, pri čemu više ljudi može da uživa u njemu iz raznih delova prostorije. Uz veće slike i titlove, sjajno vidite i ako ste sasvim pozadi.


Maksimalno unapredite doživljaj gledanja

Samo TV sa velikim ekranom, ogromnim slikama i imerzivnim zvukom može da stvori uzbuđenje koje osećate u bioskopu ili na stadionu. Međutim, kako se veličina ekrana povećava, pojavljuju se problemi sa bukom, zamućenošću i kontrastom. A pošto su bočni zvučnici još udaljeniji, zvuk koji čujete može da potiče daleko od mesta odvijanja radnje. Jedinstvena tehnologija slike i zvuka kompanije Sony rešava ove probleme i pruža pravu realističnost.

Uporedne slike na ekranu na kojima su konji u galopu pre i posle obrade slike.
Realistična slika

Naši X1 procesori precizno analiziraju podatke i obrađuju informacije, pri čemu smanjuju buku i zamućenost u scenama i povećavaju kvalitet slike uz unapređenu boju i kontrast. Rezultat? Istinski realistične slike i neverovatno imerzivan doživljaj gledanja.   

Slika dinosaurusa na TV-u sa velikim ekranom koja prikazuje kako zvuk prati radnju.
Zvuk prati radnju

Zvuk na mnogim televizorima sa velikim ekranom potiče sa ekrana i prati radnju da bi se postigla apsolutna realističnost. Zvuk ćete čuti sa mesta gde se dešava radnja scene, npr. razgovor se čuje sa mesta na kom stoji lik i tako se dobija dodatna realističnost.

Mislite da je vaš prostor previše mali? Razmislite ponovo.

Uz napredovanja tehnologije slike i dizajna, čak i u malim prostorijama možete da imate doživljaj gledanja na velikom ekranu. Ekrani velike rezolucije omogućavaju vam da budete bliže radnji, a tanje maske maksimalno povećavaju veličinu ekrana ne povećavajući ukupnu veličinu televizora .

Vizuelni prikaz udaljenosti od ekrana.
Približite se akciji 

Današnji 4K televizori sa poboljšanom rezolucijom zadržavaju oštrinu i glatkoću slika, čak i kad sedite blizu ekrana ili gledate na većim ekranima. Obično preporučujemo da visina televizora iznosi dve trećine razdaljine između televizora i vas kao gledaoca.

Udaljenost od ekrana: ①55 inča: 100 cm ②65 inča: 120 cm ③75 inča: 140 cm ④85 inča: 160 cm

Vizuelni prikaz većeg ekrana koji je dostupan zahvaljujući tanjim maskama.
Veći ekran uz istu veličinu televizora

Tanke maske na našim najnovijim televizorima sad vam omogućavaju da izaberete veći ekran bez povećanja ukupne veličine televizora. Imaćete i imerzivniji doživljaj gledanja jer ćete se fokusirati na radnju, a ne na ram ekrana.