HDR-AS50 ACTION CAM

Pune specifikacije i funkcije

HDR-AS50

Veličina i težina

Dimenzije (ŠxVxD)
Približno 24,2 x 47,0 x 83,0 mm
Težina
83 g (sa priloženom baterijom)

Senzor

Tip senzora
„Exmor R®“ CMOS senzor od 1/2,3" (7,77 mm) sa pozadinskim osvetljenjem
Efektivni pikseli (video)
Približno 11,1 megapiksela
Efektivni pikseli (fotografije)
Približno 11,1 megapiksela

Objektiv

Tip objektiva
ZEISS® Tessar®
F-broj (maks. otvor blende)
F2,8
Žižna daljina (35 mm) (video)
f=18,4 mm (ŠIROKO), f=21,8 mm (USKO)
Žižna daljina (35 mm) (fotografije)
f=18,4 mm (ŠIROKO), f=21,8 mm (USKO)
Min. razdaljina za fokusiranje
Približno 30 cm

Stabilizacija slike

Steadyshot
SteadyShot elektronska stabilizacija slike

Ekspozicija

Režim ekspozicije
Višesegmentno
Minimalno osvetljenje
6 luksa (brzina zatvarača 1/30)

Balans bele boje

Režimi balansa bele
Automatski/Temperatura boje/Prilagođeno

Blenda

Brzina otvora blende
1/30 – 1/10.000 (30 kadrova u sekundi)

Fotografisanje

Procesor slike
Procesor slike BIONZ X™
Druge funkcije snimanja
Uzastopno snimanje, Motion Shot LE, rafalno snimanje, Time-lapse capture, prenos uživo
Vodootporan
Sa priloženim podvodnim kućištem (MPK-UWH1)
Otpornost na prašinu
Sa priloženim podvodnim kućištem (MPK-UWH1)
Otporan na udarce
Sa priloženim podvodnim kućištem (MPK-UWH1)

Medij za snimanje

Kompatibilni mediji za snimanje
Kompatibilnost sa Memory Stick Micro i mikro SD/SDHC/SDXC memorijskim karticama

Snimanje

Format za snimanje (video)
Format XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, mp4: MPEG-4 AVC/H.264
Format za snimanje (fotografije)
Kompatibilno sa: DCF ver. 2.0, Exif ver. 2.3, MPF Baseline
Video rezolucija
mp4 PS: 1920 x 1080 60p/50p, MP4 HQ: 1920 x 1080 30p/25p, mp4 STD: 1280 x 720 30p/25p, mp4 HS120 (HS100): 1280 x 720 120p/100p, XAVC S: 1920 x 1080 60p/50p/30p/25p/24p
Brzina snimanja video zapisa (ABR/VBR)
MP4 PS: Približno 28 Mb/s/HQ: Približno 16 Mb/s/STD: Približno 6 Mb/s/HS120 (HS100): Približno 28 Mb/s, XAVC S 60p/30p/24p Približno 50 Mb/s 50p/25p Približno 50 Mb/s
Veličina fotografije (foto režim)
Približno 11,9 megapiksela (16:9) (4608 x 2592)

Audio

Format za snimanje zvuka
MP4/MPEG-4 AAC-LC 2 kanala
Mikrofon
Ugrađeni stereo mikrofon
Zvučnik
Mono zvučnik

Interfejs

Ulazni/izlazni priključci
Višenamenski/mikro USB priključak

Napajanje

Zahtevi za napajanje
3,6 V (baterija)
Tip baterije
NP-BX1

Šta je u pakovanju

  • Punjiva baterija (NP-BX1)
  • Mikro USB kabl
  • Vodič za početak
  • Podvodno kućište (MPK-UWH1)
  • Kopča za kačenje
Placeholder

Funkcije

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Novi intuitivni korisnički interfejs za jednostavno rukovanje

Biranje i menjanje funkcija nikada nije bilo lakše zahvaljujući novom, intuitivnom korisničkom interfejsu. Svim menijima može se jednostavno pristupiti. Uživajte u doživljaju veoma jednostavnog podešavanja kamere i pronađite savršene postavke za svoje potrebe snimanja. Kamera se takođe može uključiti/isključiti pomoću pametnog telefona sa aplikacijom Imaging Edge Mobile.

SteadyShot™ pobeđuje podrhtavanje i zamućenje

Od najneravnijeg terena do najvećeg talasa za surfovanje, želite da snimate oštre i jasne video zapise u kojima će vaša publika uživati. Funkcija SteadyShot normalizuje oscilascije koje slika dovodi do senzora. To znači da su nivoi zamućenja pokreta i buke smanjeni, čak i pri slabom osvetljenju.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Exmor R® CMOS senzor sa poboljšanom osetljivošću

Vratolomni spust brdskim biciklom u sumrak? Kajakarenje u svitanje? Zahvaljujući Exmor R® CMOS senzoru kompanije Sony, snimljeni materijal će svakako izgledati sjajno zahvaljujući osetljivosti pri slabom osvetljenju, većoj jasnoći slike i drastičnom smanjenju zrnastosti na slici.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

BIONZ X™ za superioran prikaz detalja i tekstura

Zahvaljujući izuzetno brzoj obradi, procesor slike kompanije Sony verno reprodukuje teksture i detalje, onako kako ih vidi ljudsko oko. U kombinaciji sa tehnologijom Front-End LSI (Large Scale Integration) za još bržu obradu, BIONZ X™ daje prirodnije detalje, realističnije slike, bogatije prelaze između nijansi i niži nivo šuma bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Oštar, ultra širok objektiv ZEISS® Tessar

Zabeležite vrhunske širokougaone prikaze uz objektiv ZEISS® Tessar® ili izaberite standardne, ali upečatljive prikaze. U svakom slučaju, beležićete prelepe snimke i u najzahtevnijim uslovima kao što su skijaške padine, planinske staze, zapenušani brzaci ili dotrajale betonske staze.

Funkcija podešavanja ugla gledanja

Otkrijte novu fleksibilnost pomoću koje će stepen akcije tokom snimanja varirati za dramatičan efekat i dodatno uzbuđenje. Na primer, ugao gledanja može se menjati između „Wide“ (Široko) i „Narrow“ (Usko) u dva nivoa. Osim toga, režim zuma koji se neprimetno podešava omogućava vam da promenite zumiranje tokom snimanja. 

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Ugrađeni stereo mikrofon snima kvalitetan zvuk

Učinite odličan film još boljim uz kvalitetan zvuk. Ugrađeni stereo mikrofon omogućava vam da zabeležite zvuk svoje avanture u dvokanalnom, prirodnom stereo zvuku. Čist zvuk sa smanjenom bukom poboljšava i najsofisticiraniji film koji možete da napravite.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

4K Time-lapse Capture

Time-lapse Capture vam omogućava da lako pravite filmove sa ubrzanim protokom vremena pomoću visokokvalitetnih 4K fotografija snimljenih u određenim intervalima. Action Cam Movie Creator ili Action Cam App (v. 2.0)4 posle jednostavno pretvaraju te slike u impresivan film sa ubrzanim protokom vremena.

Highlight Movie Maker sa funkcijom Face Detection 

Otkrijte kako jednostavno funkcioniše ugrađena funkcija Highlight Movie Maker sa detekcijom lica za interno automatsko uređivanje. Funkcija Highlight Movie Maker takođe podržava širi opseg scena — ne samo sportske izvedbe, već i svakodnevne situacije i putovanja — tako što automatski izabira istaknute tačke snimljenog materijala i stvara filmski zapis od istaknutih scena, zajedno sa pozadinskom muzikom. Možete trenutno da delite materijal pomoću pametnog telefona.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Ručna kontrola za sofisticirani filmski stil

Istražite sofisticirane funkcije snimanja za uzbudljive akcione filmove koje ćete sa ponosom deliti sa porodicom, prijateljima i obožavateljima. Koristite napredne ručne postavke poput balansa bele i AE pomeranja, i optimizujte osvetljenost i nijanse u skladu sa slikom sa drugih kamkordera radi lakšeg uređivanja video zapisa. Pokažite svoje veštinu i stil kao reditelj i zvezda akcionog filma.

Strimovanje uživo uz Ustream (trenutno IBM Cloud Video)

Delite skijaške spustove i ogromne talase (i padove sa daske) u realnom vremenu. Prenosite scene dok se odvijaju uz sliku i zvuk visokog kvaliteta.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

120 kadrova i sekundi i HD rezolucija za super-usporene snimke

Uočite svaki detalj dinamične akcije u glatkom usporenom prikazu zahvaljujući snimanju velikom brzinom od 120 kadrova u sekundi u HD rezoluciji.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Uzastopno snimanje

Zabeležite brzu akciju zahvaljujući mogućnosti rafalnog snimanja. Ovo vam omogućava da napravite najviše osam veoma kvalitetnih snimaka trika ili prelaza, što je savršena opcija za one koji vole da se vrate i analiziraju svoj stil. Postavke su: 8 kadrova u sekundi/1 sekund, 5 kadrova u sekundi/2 sekunde i 2 kadra u sekundi/5 sekundi.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Motion Shot LE

Zabeležite čitavu akcionu sekvencu u jednom kadru. Ova funkcija kreira kompozitnu sliku subjekta u pokretu, sa promenljivim postavkama za različite brzine uzastopnog snimanja: 8 kadrova u sekundi/1 sekunda, 5 kadrova u sekundi/2 sekunde i 2 kadra u sekundi/5 sekundi.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Upravljanje sa

Koristite do pet kamera da biste pravili uzbudljive snimke iz žablje ili ptičije perspektive. I kontrolišite ih sve s lakoćom pomoću daljinskog upravljača sa pregledom uživo (ne dobija se uz HDRAS50) ili pametnog telefona sa aplikacijom Imaging Edge Mobile.

Action Cam Movie Creator za jednostavno kreativno uređivanje

Vaši filmovi izgledaće još bolje uz Action Cam Movie Creator. Brzo i lako kreirajte i uređujte video zapise zahvaljujući čitavom spektru funkcija, kao što su 4K Time-lapse Capture i usporeni snimak. Takođe, video zapise možete rotirati za 90˚ u smeru kazaljke na satu ili suprotno od toga pomoću funkcije Movie Rotation ili možete upotrebiti funkciju Multi View da biste ukombinovali do četiri segmenta video zapisa – koji su istovremeno snimljeni različitim kamerama – i da ih objedinite na podeljenom ekranu.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Praktično uzastopno snimanje

Ne brinite o tome da ćete propustiti savršen trenutak zahvaljujući uzastopnom snimanju. Uzastopno snimanje sa brisanjem moguće je izabrati sa opcijama trajanja 5, 20, 60, 120 minuta ili „Neograničeno“. Koristite ga da biste zabeležili odlučujući trenutak bez brige o tome da će nestati prostora u memoriji.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Action Cam App

Intuitivna aplikacija za mobilne uređaje omogućava vam da se dokažete uvek i svuda – uz lako uređivanje video zapisa pomoću tehnike ubrzanog protoka vremena, usporene/ubrzane reprodukcije i bežično prebacivanje datoteka video zapisa.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Podvodno kućište kao standardna oprema

Ponesite Action Cam na ronjenje do 60 m/197 stopa. koristeći isporučeno podvodno kućište — bez potrebe za kupovinom opcionalne opreme. Opremljen ravnim ekranom, omogućava vam da lakše kontrolišete svu dugmad kamere preko kućišta. Osim toga, štiti ovu izdržljivu kompaktnu kameru od potresa, vlage, rđe, prašine i peska. Uživajte u bezbrižnoj vodenoj avanturi i proširite svoja istraživanja na nepristupačan teren.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Poboljšana praktičnost 

Ugrađeno ležište za stativ omogućava vam da brzo postavite Action Cam na stativ, za izuzetno stabilne snimke. A, USB veza se sada nalazi na zadnjem delu kamere za jednostavnije priključivanje dodatne opreme.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Otvor za Memory Stick Duo™/SD karticu

Ležište za memorijske kartice prima Memory Stick Micro™ (M2) i mikro SD/SDHC/SDXC memorijske kartice (klase 4 ili više). Odaberite karticu koja najbolje odgovara vašim potrebama snimanja i kompatibilna je sa računarom koji koristite. (Memorijske kartice se ne isporučuju u kompletu.)

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Dodatna indikatorska svetla za jednostavno prepoznavanje statusa kamere

Ova Action Cam kamera ima tri indikatorska svetla na prednjoj strani, vrhu i zadnjoj strani kamere. Sada možete jednostavno da proveravate status snimanja iz različitih pravaca, kao i da čujete zvuk korisnog zvučnog signala-podsetnika.

Slika – HDR-AS50 Action Cam

Funkcioniše sa iMovie i Final Cut Pro X

Ovaj proizvod je kompatibilan sa softverom Final Cut Pro X i iMovie.