5 nezaobilaznih di-džejeva

na muzičkom festivalu TomorrowWorld 2015

TomorrowWorld je američki pandan belgijskog muzičkog festivala Tomorrowland koji će se održati od 25. do 27. septembra u Atlanti u Džordžiji. TomorrowWorld je sa dobrim razlogom nominovan za najbolji muzički događaj na manifestaciji International Dance Music Awards. Ovaj događaj obuhvata nastupe stotina di-džejeva (da, stotina), luksuzni kamp i smatra se najvećim festivalom u Americi za osobe starije od 21 godine. TomorrowWorld je poznat po ogromnim, spektakularnim binama. Svaka ima jedinstven izgled i može da se pohvali pažnjom koja se posvećuje detaljima poput one u Diznilendu. Čije ime na ovogodišnjoj listi izvođača vas je najviše obradovalo?

Pogledajte ovih 5 fenomenalnih di-džejeva koji će sigurno očarati publiku na ovogodišnjem muzičkom festivalu TomorrowWorld.

1. Adventure Club

Ovaj dvojac za elektronsku dens muziku čine dva starosedeoca Montreala,

Lejton Džejms i Kristijan Srigli, pravi ogromne talase u svetu elektronske dens muzike. Njihov prepoznatljivi zvuk predstavlja spoj prelepog melodičnog dabstepa i nadahnutih ženskih vokala. Uzmite omiljene slušalice i počastite se numerom „Gold“ od koje će vas proći žmarci. U pitanju je saradnja sa malezijskim pevačem i tekstopiscem Yuna i predstavlja ozbiljnu poslasticu za uši.

2. Ferry Corsten

Holandski di-džej Ferry Corsten smatra se pionirom produkcije trens muzike.

Izdao je nekoliko klasičnih trens numera od devedesetih godina prošlog veka pod pseudonimima kao što su System F, Moonman i Gouryella, između ostalih. Od tada je prihvatio opštiji stil elektronske muzike, pa pušta sve, od elektro muzike do melodičnog trensa. Pogledajte najavu za njegovo najnovije izdanje „Reborn“ i pripremite se za bas!

3. Flux Pavilion

Ovaj britanski di-džej pušta bitove od 2008.

Međutim, on nije samo gospodar gramofona. Takođe svira bubnjeve, gitaru, saksofon i klavir! Velika prekretnica u njegovoj karijeri bila je poseta londonskom klubu pod nazivom Fabric:

„Nikada nisam išao u klubove zato što se nisam osećao prihvaćenim u tom svetu; izgledao je previše glamurozno i doterano. Zatim sam video kako Rusko nastupa u klubu Fabric i to je promenilo moje viđenje svega. On je skakao unaokolo sa velikim kartonskim šeširom u obliku ptice i puštao je najsmeliju muziku koju sam do tada čuo. Bio sam oduševljen.“

5. Martin Garrix

Ako ste ikada slušali neosporno zaraznu numeru „Animals“ (a ko nije), verovatno ste čuli za ovog devetnaestogodišnjeg holandskog di-džeja i producenta. Numera „Animals“ bila je među 10 najvećih hitova u više od 10 zemalja, a izbila je na 1. mesto u Belgiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Garrix smatra da je DJ Tiësto imao najveći uticaj na njegovu karijeru. U stvari, Tiësto-ov nastup na Olimpijskim igrama u Atini 2004. inspirisao je Garrix-a da postane di-džej.

4. Tiësto

On je veteran trens producent i opšte prepoznatljivo ime

u svetu elektronske dens muzike. Tiësto je u anketi čitalaca za 100 najboljih di-džejeva proglašavan za najboljeg svetskog di-džeja tri godine zaredom, od 2002. do 2004. Osvojio je nagradu Gremi za remiks verziju numere „All Of Me“ Džona Ledženda na 57. godišnjoj dodeli nagrada – sigurni smo da to nije poslednji Gremi koji će osvojiti.

To je naš izbor 5 najboljih di-džejeva, ali lista izvođača ovog muzičkog festivala obuhvata mnoštvo drugih talentovanih umetnika. Čiji nastup ove godine očekujete sa najvećim nestrpljenjem?